GASTOUDEROPVANG

Met Shiloh Daycare zal ik opvang bieden aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Per dag zullen er maximaal 5 kinderen zijn, waaronder maximaal 2 kinderen onder de 1 jaar. De opvang zal plaatsvinden in mijn woning.

De opvang verloopt altijd via een gastouderbureau. Ik sta ingeschreven bij het gastouderbureau de Herberg:
https://www.christelijkekinderopvang.nl

Ook ben ik geregistreerd in het landelijk register kinderopvang. Mijn LRK nummer is 120282604.
Hiermee kunt u toeslag aanvragen via de belastingdienst.
Uiteraard beschik ik over de juiste diploma’s; SPW 3, Onderwijsassistent 4 en heb ik ook een extra opleiding VVPM ( Vak volwassen pedagogisch medewerker) gevolgd. Mijn EHBO certificaat heb ik behaald en ik zal om de 2 jaar een herhaling van de EHBO cursus doen.
Jaarlijks wordt er een risico inventarisatie gedaan in mijn woning, zodat mijn woning altijd zal voldoen aan de vastgestelde veiligheidseisen


WERKWIJZE

Dagindeling Shiloh Daycare

Tijd
7:15 tot 9:00 Kinderen worden gebracht

Er is tijd om een korte overdracht met de ouders te doen. Daarna nemen we samen afscheid en mogen de kinderen vrij spelen. Er is eventueel de mogelijkheid om te ontbijten. (Dit dient zelf meegebracht te worden.)

9:15 We beginnen de dag gezamenlijk met bidden en zingen liedjes, daarna eten wij fruit en drinken wij thee.
10:00 Buiten spelen/activiteit
11.30/12:00 Broodmaaltijd. (Voor de broodmaaltijd wordt een verhaal voorgelezen uit de kinderbijbel)
12.30/13:00 Slaaptijd voor de kinderen die 1 keer slapen. De kinderen die wakker zijn mogen spelen/doen een activiteit.
14:30/15:00 Wanneer de kinderen allemaal wakker zijn eten we een cracker/rijstwafel en drinken we thee. Daarna spelen we buiten of doen we een activiteit of is er de gelegenheid om vrij te spelen.
17:15/17:30 Drink- en eetmoment
16:00/18:15 Kinderen worden gehaald.

Het brengen kan, mits dit is doorgegeven, ook later dan 9:00 uur en het halen kan ook eerder dan 16:00 uur.
De baby’s volgen hun eigen schema. Zij zullen eten, slapen en spelen naar behoefte.

Overige informatie

Wij proberen zoveel mogelijk gezamenlijk te eten. Uiteraard hebben de baby’s hun eigen ritme en slapen de baby’s naar behoefte. Dus wanneer zij slapen, zullen zij niet wakker gemaakt worden en mogen op een ander moment eten en drinken. Voor het eten zal ik altijd bidden met de kinderen en het liedje smakelijk eten zingen. De kleine kindjes die nog niet zelfstandig kunnen zitten, zitten in de kinderstoel. Het eten zal altijd aan tafel zijn, dat kan aan de grote of de kleine tafel zijn. De kinderen zullen, zodra zij hieraan toe zijn, gestimuleerd worden om zelf hun broodje te smeren.

In de ochtend zullen wij fruit eten en thee drinken. De kindjes die nog een fruithapje hebben kunnen dit ook in de middag krijgen.

In de middag eten wij een cracker en drinken we thee/water

Mocht u graag willen dat uw kind iets anders te eten/drinken krijgt, kunt u dit zelf meegeven.

Er worden verschillende activiteiten aan de kinderen aangeboden. Ook zullen er  momenten van vrij spelen zijn. Als het weer het toelaat zullen we proberen om elke dag even naar buiten te gaan. Buiten spelen is belangrijk voor kinderen, het kind kan zijn of haar energie kwijt en het stimuleert ook de lichamelijke ontwikkeling. Graag ook op dagen wanneer het bijvoorbeeld regent, laarsjes en regenjasjes meegeven, zodat de grote kinderen ook de gelegenheid hebben om lekker buiten te spelen. Voor binnen graag sloffen of antislip sokken meegeven voor uw kind.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar het pedagogisch werkplan.

Maandag: 07:15 tot 18:15

Dinsdag : 07:15 tot 18:15

Woensdag: GESLOTEN

Donderdag : 07:15 tot 18:15

Vrijdag: 07:15 tot 18:15

Weekend: GESLOTEN

Email: info@shilohdaycare.nl

Telefoonnummer: 0645511792